Kolač od smokava i meda

Smokve su jako dobar izvor dijetalnih vlakana.

Kolač od smokava i meda

01:20

Sastojci:

Priprema

Namastite i pobrašnite okrugli kalup za kolače promjera 20cm. Zagrijte pećnicu na 190°C.

U zdjeli pomiješajte smeđi šećer, med, ulje, jaja, maslac i naranču. U drugoj zdjeli pomiješaje brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet.

Sjedinite suhe i mokre sastojke, dobro promiješajte i izlijte u kalup. Pecite 25 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji oko 20 minuta.

Dok se kolač hladi izmutite mascarpone i pomiješajte sa šlagom. Premažite kolač šlagom i poredajte narezane smokve.

Isprobajte recept za zapečene smokve s limunom i medom!

Ostali recepti

Napitak od kurkume, đumbira i kokosovog ulja
Vegetarijanski vafli od batata
Mladi krumpir sa začinskim biljem
Domaće knedle sa šljivama
Smoothie od đumbira i banane za bolju probavu
Smoothie od špinata, kelja i krastavca
Detoksikacijski smoothie sa špinatom
Juha od škampa
© 2024 Zdravi recepti