Kolač od sira s preljevom od borovnica

Kremasti sir i preljev od borovnica. Savršen par!

Kolač od sira s preljevom od borovnica

01:30

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lagano namastite lim za pečenje. Pomiješajte mrvice Graham krekera i smeđi šećer. Umiješajte u rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Smjesu pecite u zagrijanoj pećnici dok ne dobije zlatno smeđu boju, oko 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite.

Krem sir istucite mikserom oko 2 minute. Nastavite tući dok postupno dodajete šećer. Dodajte žumanjke, jedan po jedan. Umiješajte koricu limuna, sok od limuna, vaniliju i vrhnje dok se sastojci dobro ne izmiješaju.

Istucite bjelanjke i ostatak šećera. Dodajte 1 / 3 u smjesu sa sirom i miksajte. To ponovite još dva puta. Izlijte smjesu u lim za pečenje u kojem je biskvit. Pecite 50 do 55 minuta. Isključite toplinu i otvorite pećnicu oko 2 cm i pustite da kolač odstoji oko 1 sat. Držite ga u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći prije posluživanja.

1 šalicu borovnica i šećer kuhajte na srednjoj toplini 6 do 8 minuta. Dok je još vruće, procijedite borovnice i ostavite sok.

Preostale 2 šalice borovnica i sok od limuna pomiješajte. Umiješajte u sok od borovnica. Neposredno prije posluživanja, preliti preljev preko kolača.

Ostali recepti

Granola s medom i orašastim plodovima
Tjestenina s graškom i piletinom
Ukusna tjestenina s brokulom i češnjakom
Pasta alla genovese
Cheesecake u čaši koji se ne peče
Smoothie od borovnica i lavande
Zdravi tuna burger
Zapečeni njoki s maslacem i parmezanom
© 2024 Zdravi recepti