Osvježavajući kolač s preljevom od malina.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Kekse i orahe sameljite. Dodajte ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac. Izmiješajte dobro sve dok mrvice ne budu navlažene. Stavite u nauljeni okrugli lim za pečenje i razvucite do rubova. Ostavite u hladnjaku da se učvrsti.
Sve sastojke osim malina dobro izmiješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Ravnomjerno poslažite svježe maline preko biskvita. Sada prelijte kremom.
Pecite u pećnici 25 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi u potpunosti, a zatim uklonite kalup i stavite u hladnjak.
Dok se kolač hladi napravite preljev. Maline zajedno s limunovim sokom, vodom i šećerom prokuhajte. Poklopite i kuhajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi. Stavite u blender, a zatim ocijedite kako bi vam ostao samo sirup. Stavite u frižider da se ohladi.
Prije posluživanja kriške kolača pospite preljevom od malina.