Ovaj kolač će biti prava poslastica za tople dane.
Sastojci:
Brašno, kakao, šećer i maslac miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte dovoljno soka od naranče da se smjesa poveže. Oblikujte tijesto u loptu i zamotajte u plastičnu foliju. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte na 5 mm debljine. Pokrijte folijom i pecite na 180°C 10 minuta. Maknite foliju i pecite još 10 do 15 minuta. Pustite da se ohladi.
Vrhnje prokuhajte na srednje jakoj vatri. Uklonite s topline i pola šalice (125 ml) vrhnja stavite u drugu posudu. Dodajte bijelu čokoladu u vrhnje u posudi i tamnu čokoladu u prvu posudu. Miješajte dok se čokolade ne istope. Umiješajte 2 žličice maslaca u bijelu čokoladu, a ostatak u tamnu čokoladu.
Maline poslažite na biskvit. Prelijte tamnom čokoladom. Bijelom čokoladom pošpricajte tamnu čokoladu. Držite u hladnjaku do posluživanja.