Nećete moći odoljeti ovom slatkom zadovoljstvu!
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Pripremite lim za pečenje promjera 23 cm. Namastite ga i pobrašnite.
Umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete glatku i gustu smjesu. U međuvremenu, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
1/3 mješavine s brašnom dodajte u smjesu s jajima i lagano umiješajte. Dodajte polovicu mlijeka i dobro izmiješajte. Dodajte preostalu trećinu mješavine s brašnom, ostatak mlijeka i zadnju trećinu brašna. Ulijte rastopljeni maslac i sve dobro izmiješajte mikserom.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite 25 do 30 minuta, ili dok kolač ne poprimi zlatnu boju.
Pomiješajte bademove listiće, maslac, smeđi šećer, mlijeko, sol i espresso kavu. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Izvadite kolač iz pećnice, okrenite temperaturu do 200°C. Preljev ravnomjerno prelijte preko torte i vratite kolač u pećnicu. Pecite 8 do 10 minuta.
Poslužite uz kavu ili čaj.