Bademi su jako dobar izvor vitamina E.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Pomiješajte maslac i ružmarin i kuhajte dok maslac ne poprimi zlatno smeđu boju, 7 do 10 minuta. Ostavite sa strane i pustite da se hladi oko 20 minuta.
Kada se maslac ohladi, izvadite ružmarin i maslac stavite u veliku zdjelu zajedno s jajima, smeđim šećerom cimetom, solju i maslacem od badema. Sve dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu s brašnom dodajte u smjesu od maslaca i dobro promiješajte. Dodajte bademe, promiješajte i tijesto stavite na lim za pečenje. Na vrh poslažite malo ružmarina i pecite 25 minuta. Prije rezanja i posluživanja pustite da se potpuno ohladi.