Kolač bez šećera i glutena koja se ne peče

Ovaj ukusni voćni kolač se ne peče, ima mekanu orašastu koru i bogatu kremu dopunjenu osvježavajućim bobičastim voćem, a ne sadrži šećer, gluten i mliječnih proizvode.

Kolač bez šećera i glutena koja se ne peče Izvor slike: Depositphotos

00:40

Sastojci:

Kora

 

 

Krema

 

Priprema

  1. U blenderu usitnite pekan orahe, bademe, orahe, pistacije ili druge orašaste plodove. Ako želite, možete i kombinirati više vrsta orašastih plodova. U posudu dodajte usitnjene orašaste plodove, kokosovo brašno, vaniliju i maslac od badema. Dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine.
  2. Okrugli kalup promjera 20-25 cm namažite kokosovim uljem, zatim dodajte koru i pritisnite rukama. Kora ne smije biti previše tanka, a ne trebate koru rasporediti sa strane kalupa jer će pucati pa je dovoljno da se prekrije dno i lagano pritisne rukama. Ako želite potpuno hrskavu teksturu, koru možete peći 10-ak minuta na 190°.
  3. U posudu stavite gusto kokosovo vrhnje, njega ne možete zamijeniti kokosovim mlijekom jer neće biti ista tekstura. Dodajte vaniliju i lagano izmiješajte.
  4. Na koru stavite kremu i ravnomjerno rasporedite. Ako ste pekli koru, pričekajte da se skroz ohladi. Na kremu stavite oprano i nasjeckano bobičasto voće. Po želji možete koristiti jagode, trešnje ili drugo sezonsko voće koje preferirate. Možete odmah s voćem napraviti dekoraciju po želji ili ga samo jednako rasporedite. Stavite u hladnjak i poslužite.

Ostali recepti

Salata sa rižom i lososom (Sonoma dijeta)
Smoothie koji usporava starenje
Zobene pahuljice s malinama i lanenim sjemenkama
Božićna čarolija
Topli čokoladni sufle
Mlijeko od sjemenki konoplje (prehrana za krvnu grupu B)
Piletina punjena kremastim sirom
Sok od naranče s chia sjemenkama
© 2024 Zdravi recepti