Knedle sa šljivama

Ova količina tijesta bit će dovoljna za 20 knedli, a okus tako jedinstven da podsjeća na djetinjstvo.

Knedle sa šljivama Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci. Ogulite ga i napravite pire. Dodajte brašno. Količina brašna ovisi o kvaliteti krumpira. U krumpir i brašno dodajte malo ulja, soli i jedno jaje.
  2. Mijesite tijesto dok se svi sastojci ne izmiješaju. Komadima tijesta omotajte šljive.
  3. Knedle kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta.
  4. U toploj tavi zagrijte krušne mrvice na malo ulja i uvaljajte skuhane knedle.
  5. Poslužite toplo, po želji dodajte vrhnje ili šlag.

Ostali recepti

Salata od špinata s jajima i hrskavom slaninom
Piletina na toskanski način
Složenac od jaja, šunke i quinoe
Smoothie od kivija i kelja protiv gihta
Tjestenina s ciklom
Kajgana od šparoga i blitve
Ukusni smoothie za čišćenje organizma
Tjestenina s tikvicama i slaninom
© 2024 Zdravi recepti