Kineska salata s dresingom od soje i đumbira

Istančan okus dalekog istoka za 4 osobe

Kineska salata s dresingom od soje i đumbira

00:15

Sastojci:

Za dressing od soje i đumbira:

Priprema:

1. Isperite i sitno narežite kineski kelj i stavite ga na posudu za posluživanje.

2. Narežite vodene kestene na male komadiće, a mladi luk dijagonalno na 2,5 cm dužine, pa po dužini na tanke trake.

3. Razrežite rajčicu na pola, svaku polovicu na 3 kriške i odložite.

4. Lagano prokuhajte mangetout grašak u kipućoj vodi 2 minute, dok ne omekša, ocijedite ga i narežite na pola, dijagonalno.

5. Posložite vodene kestene (kesteni), mladi luk, mangetout grašak, rajčice i izdanke graha na narezan kineski kelj. Ukrasite sa svježe nasjeckanim korijandrom.

6. Napravite dressing miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli. Njime prelijte salatu i poslužite s hrskavim kruhom.

Ostali recepti

Okruglice od tune
Slatki čaj od naranče
Pita od bobičastog voća
Smoothie od borovnica i naranče
Zobena kaša s voćem i orašastim plodovima
Grčka salata
Smoothie za sagorijevanje masti
Tajlandska juha od piletine i gljiva
© 2024 Zdravi recepti