Keksi od lješnjaka i čokolade

Lješnjaci su jako dobar izvor mangana.

Keksi od lješnjaka i čokolade

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Stavite lješnjake na lim i pecite 12 do 15 minuta. Izvadite lješnjake, uklonite koru i nasjeckajte.

U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. U drugu zdjelu mikserom izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jaja i dobro izmiješajte. Dodajte ekstrakt vanilije, promiješajte i umiješajte u suhe sastojke.

Dodajte lješnjake i čokoladu i promiješajte. Tijesto podijelite na četvrtine i pecite oko 30 minuta. Izvadite, pustite da se malo ohladi i nasjeckajte na kriške debele oko 1.5 centimetar. Potom kriške poslažite na lim za pečenje i nastavite peći još 30 minuta.

Ostali recepti

Salata od dimljene skuše
Francuska juha od luka
Juha od jagoda
Vinaigrette od limuna i senfa
Tuna s tikvicama i kaparama
Tjestenina s orasima i piletinom
Njoki s jesenskim umakom
Smoothie od mrkve i cimeta
© 2022 Zdravi recepti