Karamel kolač

Lagan za pripremu, a okus je nezaboravan!

Karamel kolač

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac i šećer. Postupno dodajte jaja jedno po jedno. Zatim dodajte brašno i ekstrakt vanilije.

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje, a zatim stavite kruške na dno, s korom prema dolje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na kruške. Pecite 30 minuta.

Dok se kolač peče pripremite preljev. Stavite šećer u lonac i dodajte vod. Lagano miješajte dok ne prokuha. Kada se karamelizira, pažljivo dodajte vrhnje. Zatim dodajte rakiju i malo vode. Kuhajte dok se sastojci međusobno ne izmiješaju.

Kad je kolač ohlađen, preokrenite ga tako da kruške budu na vrhu i onda stavite preljev.

Ostali recepti

Sok za mršavljenje i ubrzavanje metabolizma
Medeni lješnjak keksi
Smoothie od naranče, bundeve i mrkve
Bruschetta s rajčicama
Kruh od naranče, oraha i cimeta
Marinirani janjeći kotleti
Smoothie od bundeve i cimeta
Bruschetta od patlidžana
© 2024 Zdravi recepti