Slatko osvježenje.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.
Miksajte bjelanjak na laganoj brzini dok ne bude pjenast, a zatim miksajte na velikoj brzini dok ne dobijete čvrst snijeg.
Miksajte maslac, šećer i sol u dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte mlijeko, jogurt, sodu bikarbonu, limunovu koricu durum brašno i višenamjensko brašno s praškom za pecivo. Miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pola bjelanjaka i lagano izmiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka, izmiješajte i tijesto stavite u lim za pečenje.
Pecite 50 do 60mi. Ostavite da se potpuno ohladi.
Sirup
Prokuhajte vodu i šećer. Kuhajte 3 min i izlijte na ohlađenu tortu. Ukrasite tortu listićima badema. Držite u hladnjaku do posluživanja.