Ječam s parmezanom

Kremasti rižoto od ječma.

Ječam s parmezanom

01:10

Sastojci:

Priprema

Povrtnu juhu kuhajte dok ne prokuha.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline. Dodajte luk i kuhajte uz miješanje, dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte ječam i miješajte dok nije ravnomjerno prekriven maslinovim uljem. Kuhajte oko 5 minuta.

Dodajte vino i kuhajte miješajući dok se gotovo sva tekućina ne apsorbira. Dodajte 1 šalicu povrtne juhe, i dalje miješajući, dok se gotovo sve ne apsorbira.

Nastavite kuhati ječam na ovaj način, dodajući šalicu povrtne juhe kada se ona apsorbira i često miješajte dok ječam ne omekša, oko 50 minuta. Kada je gotov, rižoto mora biti kremast.

Skinite jelo s vatre i lagano umiješajte maslac i sir. Začinite solju i paprom, po želji. Poslužite odmah s malo parmezana na vrhu.

Ostali recepti

Majoneza za dijabetičare
Tjestenina s avokadom
Bakina pita od jabuka
Voćne pahuljice
Tjestenina sa špinatom i slaninom
Pileća prsa punjena mozzarellom i bosiljkom
Zapečena tjestenina s tikvicama
Jednostavna juha od bundeve
© 2024 Zdravi recepti