Dašak daleke Irske baš na vašem tanjuru!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 21 cm.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Maslac, nasjeckanu čokoladu, šećer, kakao u prahu i Baileys kuhajte na pari uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se hladi 10 minuta.
Dodajte jedno po jedno jaje u smjesu s čokoladom i miješajte nakon svakog dodavanja. Dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte.
Pecite 40 do 50 minuta. Izvadite kolač iz pećnice i pustite da odstoji oko 15 minuta prije vađenja iz kalupa.
Baileys i sol zagrijevajte dok ne prokuhaju. Prelijte smjesu preko nasjeckane čokolade i pustite da odstoji oko 2 minute. Polako miješajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Ostavite glazuru da se hladi oko 5 minuta.
Premažite ohlađen kolač i uživajte!