Irska čokoladna torta

Dašak daleke Irske baš na vašem tanjuru!

Irska čokoladna torta

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 21 cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

Maslac, nasjeckanu čokoladu, šećer, kakao u prahu i Baileys kuhajte na pari uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se hladi 10 minuta.

Dodajte jedno po jedno jaje u smjesu s čokoladom i miješajte nakon svakog dodavanja. Dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte.

Pecite 40 do 50 minuta. Izvadite kolač iz pećnice i pustite da odstoji oko 15 minuta prije vađenja iz kalupa.

Baileys i sol zagrijevajte dok ne prokuhaju. Prelijte smjesu preko nasjeckane čokolade i pustite da odstoji oko 2 minute. Polako miješajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Ostavite glazuru da se hladi oko 5 minuta.

Premažite ohlađen kolač i uživajte!

Ostali recepti

Smoothie od zobenih pahuljica, banane i kakaa
Pečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom
Losos u marinadi od meda i đumbira
Marinirana piletina s povrćem
Kompot od dunja
Čaj od kurkume i đumbira
Smoothie od kivija, jagode i mente
Torta od čokolade, krušaka i lješnjaka
© 2024 Zdravi recepti