Humus od tamne čokolade

Svi ljubitelji klasičnog humusa voljet će i ovu slatku verziju s tamnom čokoladom.

Humus od tamne čokolade Izvor slike: 123RF

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. Napravite namaz od sezama (poznat i kao tahini). Na vrućoj tavi popržite sezam, bez ulja, ali stalno miješajte da vam sezam slučajno ne zagori jer će namaz imati gorak okus.
  2. Kad sezam dobije zlatno-smeđu boju, maknite s vatre, stavite u blender i dodajte sezamovo ulje i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako nemate sezamovo ulje, možete koristiti maslinovo.
  3. Namaz od sezama stavite da se hladi. Za to vrijeme rastopite čokoladu na vatri, bez dodavanja šećera ili drugih sastojaka.
  4. Slanutak izvadite iz konzerve i operite. U blender stavite slanutak, namaz od sezama, maslinovo ulje, sol, vodu, ekstrakt vanilije i šećer u prahu pa sve dobro izmiješajte.
  5. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i miješajte još kratko, ali ne trebate brinuti ako vam ostanu sitni komadići. Humus možete poslužiti uz svježe voće, poput banana, jabuka ili jagoda, uz slane krekere i perece ili koristite kao kremu za desert po želji.

Ostali recepti

Bezglutenski kruh
Čokoladni kruh od tikvica i datulja
Slatka čokoladna priča
Smoothie od špinata i smokava
Losos s medom, đumbirom i sezamom
Praška torta
Svinjetina na drugačiji način
Kruh od banane i orašastih plodova
© 2025 Zdravi recepti