Hrskavi pečeni krumpiri

Odlična poslastica za 4 osobe

Hrskavi pečeni krumpiri

01:00

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Operite krumpir i malo ga ostružite. Ubodite ga vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite oko 1/2 sata ili dok nije mekan kad se pritisne (koristite rukavice, jer će krumpir biti vruć).

2. Narežite ih na pola vodoravno, žlicom izvadite meso i stavite ga u zdjelu.

3. Svježi sir izmiješajte s krumpirom. Začinite solju i paprom.

4. Narežite šunku na trake i pažljivo umiješajte u smjesu krumpira s grahom, graškom i mrkvom.

5. Stavite mješavinu u ljuske krumpira i pospite sirom po vrhu.

6. Stavite ih na vrući gril i pecite dok ne dobiju zlatnu boju i ugriju se skroz. Odmah poslužite sa svježom salatom.

Savjet kuhara

Serrano šunka se proizvodi u Španjolskoj i ima nešto slađi, sukulentniji okus. Ako je ne možete pronaći, upotrijebite pršut. Krumpir će biti još ukusniji ako smjesi dodate nasjeckani luk vlasac.

Ostali recepti

Zeleni smoothie od brokule
Smoothie od bobičastog voća i breskve
Smoothie od cimeta i borovnica
Zeleni smoothie
Zapečene mrkve s jabukama i medom
Pileća prsa punjena gorgonzolom
Pileći ražnjići u umaku od špinata
Ražnjići s cherry rajčicama i mozzarellom
© 2022 Zdravi recepti