Horchata – meksički koktel od riže

Horchata je tradicionalno i vrlo popularno meksičko piće, uz tequilu i Agua frescu, koje se radi od riže, a mogu mu se dodati različiti dodaci koji mijenjaju okus!

Horchata – meksički koktel od riže Izvor slike: Depositphotos

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. U blender stavite sirovu rižu i dobro izmiješajte dok se ne pretvori u tekućinu. Dodajte cimet, vaniliju (po želji) i koricu limete. Promiješajte i zatvorite u hermetički spremnik na sobnoj temperaturi i ostavite preko noći.
  2. Izvadite iz spremnika, dodajte vodu pa sve skupa ponovo izmiješajte. Stavite u hladnjak na 2-3 sata dok se sastojci ne sjedine.
  3. Po želji možete dodati i instant kavu, kakao prah ili orašaste plodove i sve skupa izmiješati. U vrč kroz tkaninu procijedite što je moguće više vode od riže.
  4. Zatim u vrč dodajte vodu ili kokosovo mlijeko (ili pola-pola) i šećer, odnosno prirodni zaslađivač. Sve dobro izmiješajte i stavite u hladnjak. Prije posluživanja u čaše stavite led i ukrasite po želji.

Ostali recepti

Peneti u đavoljem umaku
Kolač od breskvi i malina
Domaći kruh s maslinovim uljem
Juha od bundeve i jabuke
Pureće pljeskavice punjene mozzarellom
Pileća prsa u marinadi od senfa i soje
Čokoladne zobene palačinke
Torta Caprese
© 2025 Zdravi recepti