Poznati američki umak za tortilje ovisi samo o svježini avokada, a za noć vještica možete pustiti mašti na volju i poslužiti ga u kori od avokada ili staklenim čašicama koje će vam poslužiti za dekoraciju.
Prerežite sva 4 avokada na pola, uklonite košticu. Žlicom izvadite sredinu avokada, savite u posudu pazeći da bacite sve što ono ne valja.
Avokado usitnite uz pomoć gnječilice za krumpire ili vilice, ovisno o tome kakvu teksturu želite. Vilicu koristite ako želite da vam ostanu komadići, a gnječilicu koristite ako želite kremastiju teksturu.
Nasjeckajte luk, korijander i jalapeño na sitne komadiće pa dodajte u posudu s avokadom. Zatim dodajte sol i sok od limete i sve dobro izmiješajte.
Kušajte i po želji dodajte još soli i limete. Ako mislite da se limeta previše osjeti, ne brinite, nakon kratkog vremena će se intenzitet smanjiti. Poslužite odmah ili spremite u hladnjak i svakako se potrudite dekorirati umak za Halloween (kao na slici).