Pripremite ukusan doručak za 6 osoba!
Sastojci:
Izrežite artičoke na četvrtine. Zagrijte tavu i stavite maslinovo ulje. Dodajte artičoke i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Povremeno miješajte i posolite artičoke. Uklonite s vatre.
Jaja stavite u srednje veliku zdjelu. Dodajte snijeg od bjelanjaka i posolite. Umutite ih dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Zagrijte tavu i dodajte žlicu maslaca. Stavite polovicu artičoka u posudu i pospite peršinom i timijanom. Smanjite toplinu i stavite polovicu smjese jaja preko artičoka. Brzo promiješajte tako da su artičoke ravnomjerno raspoređene. Pržite bez miješanja oko 4 minute, a zatim okrenite frittatu i pržite još minutu.
Ponovite kako bi pripremili i drugu frittatu. Poslužite vruće ili hladno uz kruh.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti: