Francuski kroasani

Savršeni uz prvu jutarnju kavu.

Francuski kroasani

02:00

Sastojci:

Priprema

Maslac do zadnjeg trenutka držite u hladnjaku, ne smije se rastopiti. Pomiješajte brašno, sol i vodu i dobro promiješajte.

Od tijesta napravite loptu i oštrim nožem prerežite ukriž po sredini. Izvadite maslac iz hladnjaka i stavite između 2 lista papira za pečenje i dobro istucite. Stavite u sredinu tijesta i omotajte. Sav maslac mora biti prekriven.

Okrenite na drugu stranu, tako da je otvoreni dio tijesta okrenut prema stolu i valjajte valjkom. Preklopite tijesto na tri mjesta i stavite u hladnjak. Pustite da stoji 10 minuta.

Izvadite tijesto i izvaljajte ga dok ne postane skroz tanko. Opet ga preklopite i stavite da stoji u hladnjaku 10 minuta. Postupak valjanja, preklapanja i hlađenja ponavljajte sve skupa 6 puta. Nakon šestog hlađenja je tijesto spremno za korištenje.

Valjajte tijesto dok ne postane skroz tanko i podijelite ga na 8 trokutića. Na svaki stavite džema i preklopite.

Pecite na 220°C 15 do 20 minuta, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Ostali recepti

Kruh od limuna
Namaz od kikirikija i kakaa
Čokoladne tortice
Losos s avokadom i narančom
Kolač od badema
Šparoge s listom
Salata s orasima i lososom
Šareni rižoto
© 2024 Zdravi recepti