Focaccia s crnim maslinama

Na visokim temperaturama najbolje je praviti lagana jela, a talijanska verzija tanke pogače s crnim maslinama i mediteranskim začinima idealna je zamjena za kruh, a definitivno je i ukusnija!

Focaccia s crnim maslinama

02:00

Sastojci:

Priprema

  1. U mlaku vodu dodajte kvasac, izmiješajte i ostavite 10-ak minuta. U drugoj posudi izmiješajte brašno i sol. Kad se kvasac digne, dodajte mu šećer i 2 dl maslinovog ulja i dobro izmiješajte.
  2. Smjesu s kvascem dodajte u brašno i miješajte ručnim mikserom na najmanjoj brzini i postepeno pojačavajte brzinu dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim izvadite tijesto, stavite brašno i razvucite rukama.
  3. Zagrijte pećnicu na 220°C. Rukama dobro premažite tijesto s ostatkom maslinovog ulja, vratite u posudu i prekrijte s prozirnom folijom. Ostavite na toplom mjestu barem 1 sat, dok se tijesto udvostruči.
  4. Tijesto nemojte ponovno valjati, samo ga premjestite u posudu za pečenje. Prstima pritisnite tijesto i na vrh prstima lagano zabodite cijele ili narezane crne masline pa pospite krupnu sol i ružmarin. Pecite 30-35 minuta dok focaccia ne porumeni. Izrežite i poslužite toplo.

Ostali recepti

Toskanski bujon od teletine
Tartar od lososa, manga i kopra
Losos u umaku od maslaca, limuna i meda
Smoothie od breskve, dinje i ananasa
Muffini od čokolade i naranče
Smoothie od cimeta i jabuke
Proteinski muffini s jajima, gljivama i keljom
Losos u slatko-kiselom umaku
© 2022 Zdravi recepti