Neka vas ne obeshrabri malo duža priprema, ovo je prava poslastica!
Sastojci:
Kora
Pomiješajte sve sastojke i miksajte dok ne dobijete tijesto. Zamotajte tijesto i ohladite u hladnjaku 30 minuta. Razvaljajte tijesto kako bi dnom i sa strane pokrilo lim za pečenje veličine 24 - 26 cm. Stavite tijesto na preokrenuti kalup i stavite da odstoji barem 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Tijesto izbodite vilicom i pecite oko 25 minuta.
Karamela
Stavite šećer na srednje jaku vatru i ostavite da se rastopi. Uklonite posudu s vatre, dodajte maslac i vrhnje. Kada prokuha ulijte karamelu u ohlađenu koru. Držite u frižideru 1 sat.
Nadjev od čokolade
Nasjeckajte čokoladu. Na srednje jakoj vatri zagrijete vrhnje. Kada prokuha, dodajte čokoladu. Ostavite da odstoj nekoliko minuta pa dobro izmiješajte. Prelijte preko karamele i držite u frižideru 24 sata.
Prije posluživanja, pripremite šlag i pospite kakaom.