Ova torta je laka za pripremu i jako ukusna.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20 cm.
Čokoladu otopite na pari stalno miješajući. Kada se otopi, dodajte maslac. Kada se maslac otopi, ostavite sa strane da se ohladi.
Bjelanjke i malo soli istucite u čvrst snijeg. Dodajte pola šećera i sve dobro izmiješajte.
Istucite žumanjke i ostatak šećera. Dodajte vrhnje i sve dobro izmiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu i maslac. Zatim dodajte brašno i kakao. Dodajte dio po dio bjelanjaka i lagano miješajte.
Pecite na 190°C 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170°C i pecite 30 do 35 minuta. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu i ukrasite svježim voćem.