Drobljenac s jabukama i cimetom

Jabuka i cimet su pravi okusi prosinca, a ovaj zdravi i ukusni recept veoma je jednostavan i brz za napraviti.

Drobljenac s jabukama i cimetom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema:

  1. Jabuke narežite na manje komadiće i stavite u zdjelu te dodajte limunov sok, 2 žlice kokosovog šećera, 1 žličicu cejlonskog cimeta i grožđica. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  2. U sjeckalicu stavite lješnjake, sitne i krupne zobene pahuljice, laneno brašno, 3 žlice kokosovog šećera, 1 žličica cjilonskog cimeta, kokosovo ulje i prstohvat himalajske soli. Blendajte dok ne dobijete smjesu mrvičaste strukture.
  3. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. U keramičku posudu za pečenje stavite smjesu s jabukama i po njima posipajte smjesu s zobenim pahuljicama.
  5. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče 20 minuta. Nakon 20 minuta maknite aluminijsku foliju i pecite još 20 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice i ostavite 10-ak minuta da se ohladi. Poslužite toplo uz sladoled od vanilije.

Ostali recepti

Mediteransko povrće s janjetinom
Piletina na žaru s limetom
Bademovo mlijeko
Torta s glazurom od naranče
Špageti s povrćem
Čokoladni banana smoothie sa zobenim pahuljicama
Božićne palačinke s đumbirom i cimetom
Tjestenina sa špinatom i posnim sirom
© 2024 Zdravi recepti