Domaći ricotta sir

Od sada ćete ga uvijek pripremati sami.

Domaći ricotta sir

01:00

Sastojci:

Priprema

Mlijeko i vrhnje stavite u veliki lonac. Pomiješajte vodu i limunsku kiselinu. Dodajte polovicu otopine limunske kiseline i sol u mlijeko i miješajte 10 do 15 sekundi.

Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući. Nakon nekog vremena ćete primijetiti da se svaraju male grudice. Počnite dodavati ostatak otopine limunske kiseline i kuhajte oko 10 minuta.

Uklonite s vatre i pustite da stoji 15 do 20 minuta. Procijedite i pustite da sir stoji 3 do 6 sati na temperaturi. Stavite sir u posudu, poklopite i držite u hladnjaku do 7 dana.

Ostali recepti

Smoothie od jagoda i meda
Napitak od jabučnog octa i meda
Kolač s limunom
Smoothie od marelice i manga
Sok koji potiče rad štitnjače i ubrzava metabolizam
Smoothie od lubenice, ananasa i manga
Zeleni smoothie protiv kolesterola i visokog krvnog tlaka
Sok od šipka, ananasa i limuna
© 2024 Zdravi recepti