Domaći maslac od bundeve

Svi koji vole okus bundeve obožavat će ovaj namaz i smatrati ga svojom verzijom Nutelle, a ako napravite dovoljnu količinu u sezoni, možete ga jesti kad god poželite!

Domaći maslac od bundeve Izvor slike: Depositphotos

01:15

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Bundevu narežite na pola, stavite u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili i papir za pečenje, i stavite peći na 45 minuta.
  2. Kad meso od bundeve skroz omekša, izvadite iz pećnice, žlicom odvojite sredinu i stavite odmah u blender. Miješajte dok ne dobijete glatki pire od bundeve, izvadite i ostavite da se hladi. Ako imate veliku bundevu, možete blendati svaku polovicu posebno.
  3. Pire od bundeve izvadite i stavite na vatru. Dodajte šećer, sirup, sok, limunov sok i cimet i dobro izmiješajte. Naribajte đumbir pa dodajte u smjesu zajedno s đumbirom u prahu i ponovo izmiješajte.
  4. Kuhajte dok smjesa ne počne ključati, zatim dodajte prstohvat soli, smanjite vatru i kuhajte još 20-ak minuta uz povremeno miješanje.
  5. Namaz ohladite, premjestite u posude i čvrsto zatvorite da ne ulazi zrak. Možete ga držati 20-ak dana u hladnjaku, a ako želite imati namaz i tijekom ljeta, slobodno zamrznite posude, pazeći pritom da su čvrsto zatvorene.

Ostali recepti

Tjestetnina s puretinom, brokulom i krušnim mrvicama
Pita od šunke i rajčice
Salata od piletine i tjestenine
Alkalna zelena juha
Jetrena pašteta
Namaz od tikvica
Bruschetta s rajčicama
Zobene pahuljice s borovnicama i jogurtom
© 2024 Zdravi recepti