Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki

“U doba kada svi paze na zdravlje i sve više žele uživati u zdravim namirnicama, dijelim s vama recept za granolu bez glutena. Priprema domaće granole je vrlo jednostavna, zašto se ne bi okušali i vi?” To vam poručuje Tamara, a mi se u potpunosti slažemo i čim objavimo recept se bacamo i sami na posao! Što čekate?

Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki Izvor slike: Tamara Ivančić – Ave Dulcis

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U kuhinjski robot dodajte Letifico brašno, sjemenke i bademe zatim sve propulsirajte, (nemojte sve samljeti u brašno).
  3. Sad dodajte bjelanjak, sol, kokosovo ulje koje ste prethodno otopili i sirup.
  4. Zavrtite još par puta da dobijete grudice.
  5. Smjesu prebacite na pleh obložen masnim papirom i poravnajte, pecite na 180°, 15 minuta.
  6. Ohladite i spremite u staklenku te dobro zaklopite.

Zbog bjelanjka ovu granolu treba potrošiti u 7 dana, ali vjerujemo da vam to neće biti teško. Dobar tek!

Ostali recepti

Salata od mrkve i quione
Integralni keksići
Štrudla od jabuka
Pileći ujušak
Smoothie od špinata i kivija
Špageti carbonara
Ljetni zeleni smoothie
Quinoa s bademima i limetom
© 2024 Zdravi recepti