Desert u čaši s bobičastim voćem i granolom

Hladan deset od jogurta, bobičastog voća i s hrskavom granolom, osvježit će ovih nekoliko vrućih dana što nam je ostalo od ljeta.

Desert u čaši s bobičastim voćem i granolom

00:20

Sastojci:

Priprema

Za coulis pomiješajte limunov sok, maline i med. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Maline postupno usitnjavajte kuhačom. Dobro promiješajte, a zatim kroz cjedilo odstranite sjemenke. Coulis stavite na dno 4 posudice ili staklenke.

Za pripremu granole pomiješajte ulje, cimet i prstohvat soli i miješajte na laganoj vatri. Dodajte zob, sjemenke i med. Miješajte oko 5 minuta. Granolu izlijte na površinu obloženu papirom za pečenje i pustite da se ohladi.

Nasjeckajte jagode i stavite ih u zdjelice, preko coulisa. Na to stavite 1 žlicu jogurta i svaku porciju nadjenite 1 žlicom granole.

Energetska vrijednost:

165

Ostali recepti

Juha od kestena
Omlet sa rajčicom
Čokoladni mousse sa svježim voćem
Njoki od brašna
Smoothie od zelenog čaja, borovnica i banane
Piletina s medom i limunom
Smoothie od kivija i jagoda
Najbolji bečki odrezak
© 2024 Zdravi recepti