Čokoladno nebo

Osvježevajuća čokoladna poslastica.

Čokoladno nebo

01:30

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 23 cm.

Pomiješajte kavu i kakao dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite na stranu.

Izmiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu.

Istucite šećer i jaja da dobijete glatku i blijedo žutu smjesu. Umiješajte kiselo vrhnje i biljno ulje. Dodajte smjesu s brašnom i dobro promiješajte. Umiješajte kakao smjesu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Tijesto izlijte u kalup za tortu i pecite 25 do 35 minuta. Neka se torta 10 minuta hladi u kalupu, a zatim ju izvadite kako bi se ohladila u potpunosti.

Za glazuru, rastopite čokoladu na pari. Uklonite s topline i ostavite da se hladi 10 minuta. U drugu zdjelu, pomiješajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i med. Dodajte smjesu čokolade i miješajte dok ne dobijete kremu. Ako je potrebno, dodajte još meda kako bi postigli željenu slatkoću. Rashladite glazuru 15 minuta u hladnjaku.

Tortu horizontalno prerežite i donji biskvit namažite s oko 2/3 kreme. Stavite drugi biskvit na vrh i premažite cijelu tortu. Tortu do posluživanja držite u frižideru.

Ostali recepti

Špinat sa slanutkom
Varivo od cvjetače i puretine
Grčka tjestenina (Biggest loser dijeta jednostavnih zamjena)
Smoothie od jagoda i zobenih pahuljica
Smoothie s jabukom i cimetom
Tjestenina s kremastim umakom od lososa
Tjestenina u umaku od kelja
Mango torta bez pečenja
© 2024 Zdravi recepti