Čokoladno čudo

Kolač od čokolade s čokoladnim preljevom. Može li bolje?

Čokoladno čudo

02:00

Sastojci:

Kolač
  • 1/2 šalice kipuće vode
  • 60 g sitno sjeckane čokolade za kuhanje
  • 280 g višenamjenskog brašna
  • 75 g kakaa
  • 230 g šećera u prahu
  • 1 žličica soli
  • 5 velikih jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 200 g šećera
  • 155 g smeđeg šećera
  • 285 g omekšanog maslaca
  • Glazura
  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica meda
  • 230 g sitno sjeckane čokolade za kuhanje
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.

    Stavite čokoladu u malu zdjelu, zatim dodajte kipuću vodu. Neka odstoji 1 minutu, zatim umutite smjesu dok ne postane glatka.

    Pomiješajte brašno, kakao, šećer u prahu i sol.

    Umutite jaja i ekstrakt vanilije.

    Maslac i šećer miksajte na srednje jakoj brzini oko 3 minute. Smanjite brzinu i dodajte jaja i vaniliju. Dobro izmiksajte. Dodajte čokoladnu smjesu i miksajte. Postupno dodajte suhe sastojke i miksajte.

    Ulijte tijesto u pripremljen lim za pečenje. Pecite oko 45 minuta ili dok se rubovi kolača ne povuku.

    Ostavite da se hladi 90 minuta prije nego što kolač izvadite iz kalupa. Neka kolač u potpunosti ohladi prije stavljanja glazure.

    Za glazuru kuhajte slatko vrhnje, med i čokoladu. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi i smjesa ne postane glatka. Uklonite s vatre i dodajte vaniliju. Neka glazura odstoji 30 minuta kako bi se malo zgusnula. Prelijte preko ohlađenog kolača. Ukrasite voćem po želji.

    Ostali recepti

    Kolač od naranče i tamne čokolade
    Zapečena tjestenina sa šampinjonima i jajima
    Rižoto s koprivom
    Veganski španjolski omlet
    Punjene artičoke
    Anitoksidativni smoothie sa đumbirom
    Sok od pšenične trave
    Smoothie od kokosa i avokada
    © 2024 Zdravi recepti