Čokoladni souffle kolač

Savršen i kremast!

Čokoladni souffle kolač

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20 cm.

Odvojite bjelanjke i žumanjke.

Rastopite čokoladu na pari. Umiješajte sir. Ohladite smjesu na 2 minute i umiješajte žumanjke.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte 1/3 bjelanjaka i umiješajte u smjesu s čokoladom. Zatim lagano dodajte preostale bjelanjke.

Smjesu stavite u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 45 minuta. Isključite pećnicu i ostavite kolač u pećnici oko 30 minuta. Kada se kolač ohladi, stavite ga u hladnjak do posluživanja.

Ostali recepti

Tortilje punjene salatom od jagoda
Tropska torta
Veganska tortilja od samo 3 sastojka
Quinoa s jabukama i bademima
Voćna salata s četiri vrste voća
Orijentalni čaj za čišćenje organizma
Teleća rebrica s umakom od crnog vina
Protuupalni čaj od kurkume
© 2024 Zdravi recepti