Čokoladno, sočno i nezaboravno iskustvo!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.
U velikoj zdjeli izmiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte jaja i miksajte oko 2 minute.
Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, instant kavu i sol. Dobro izmiješajte i dodajte suhe sastojke u mokre sastojke. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite oko 45 minuta.
Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.
Za glazuru, zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, prelijte preko čokolade i ostavite 1 minutu. Dodajte omekšani maslac i sol, i miješajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Glazurom prelijte ohlađeni kolač.