Čokoladni kolač sa čokoladnim preljevom

Čokoladno, sočno i nezaboravno iskustvo!

Čokoladni kolač sa čokoladnim preljevom

01:30

Sastojci:

Glazura

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.

U velikoj zdjeli izmiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte jaja i miksajte oko 2 minute.

Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, instant kavu i sol. Dobro izmiješajte i dodajte suhe sastojke u mokre sastojke. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite oko 45 minuta.

Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.

Za glazuru, zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, prelijte preko čokolade i ostavite 1 minutu. Dodajte omekšani maslac i sol, i miješajte dok se čokolada potpuno ne istopi.

Glazurom prelijte ohlađeni kolač.

Ostali recepti

Pastrva s jabukama i bosiljkom
Juha od krastavaca i borovnica
Pljeskavice od prokulica
Pirjani kelj
Piletina punjena šampinjonima
Smoothie od naranče i čokolade
Salata od tune i avokada
Kremasta tjestenina s kozicama
© 2024 Zdravi recepti