Čokoladni kolač sa čokoladnim preljevom

Čokoladno, sočno i nezaboravno iskustvo!

Čokoladni kolač sa čokoladnim preljevom

01:30

Sastojci:

Glazura

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.

U velikoj zdjeli izmiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte jaja i miksajte oko 2 minute.

Dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, instant kavu i sol. Dobro izmiješajte i dodajte suhe sastojke u mokre sastojke. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite oko 45 minuta.

Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.

Za glazuru, zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, prelijte preko čokolade i ostavite 1 minutu. Dodajte omekšani maslac i sol, i miješajte dok se čokolada potpuno ne istopi.

Glazurom prelijte ohlađeni kolač.

Ostali recepti

Čokoladna torta sa džemom
Smoothie od zobi i jagoda
Salata od šparoga i slanutka
Lagana salata od piletine i avokada
Rižoto od graška i limuna
Hladna juha od avokada
Proljetna torta
Juha od crvenog kupusa
© 2025 Zdravi recepti