Čokoladni kolač s jagodama

Ovu tortu preskočite ako ste na dijeti jer nećete moći stati na samo jednom komadu!

Čokoladni kolač s jagodama

01:00

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.

Pomiješajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu.

Umutite jaja, mlaćenicu, biljno ulje i ekstrakt vanilije. Dodajte mješavinu brašna, miksajte na srednje jakoj brzini jednu minutu. Dodajte kipuću vodu i dobro izmiješajte.

Pecite 17 do 22 minute. Ohladite kolač na 15 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu, napravite glazura. Pomiješajte rastopljeni maslac i kakao prah. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Izmiješajte i dodajte vaniliju i med. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.

Izvadite kolač iz kalupa i prerežite na dva dijela. Stavite jedan biskvit i namažite polovicom pekmeza od jagoda. Stavite drugi biskvit na vrhu prvog i namažite ostatkom pekmeza. Treći biskvit stavite na vrh.

Stavite kolač u zamrzivač na 10 minuta. Izvadite i namažite glazurom cijeli kolač.

Ostali recepti

Smoothie od ananasa, celera i krastavca
Smoothie od lubenice i kokosovog mlijeka
Peciva od limuna
Slasni njoki
Svinjski kotleti u umaku od brusnica
Losos s limunom i bosiljkom
Njoki sa slanutkom i špinatom
Smoothie od dinje i kruške
© 2024 Zdravi recepti