Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem

Svilenkasta čokolada u kombinaciji s maslinovim uljem, morskom solju i prepečenom ciabattom je izuzetan desert kojim ćete zasigurno osvojiti voljenu osobu.

Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem

00:20

Sastojci:

Priprema

Zagrijte vrhnje u loncu s debelim dnom, no pazite da ne zakipi. Ugasite vatru i dodajte čokoladu. Povremeno promiješajte i kada se čokolada u potpunosti otopi, ostavite ganache da se malo ohladi, a zatim ga spremite u hladnjak.

Kriške ciabatte prepecite na roštilju ili u pećnici.

Poslužite ganache uz pomoć žlice za sladoled. Pospite ga s malo maslinovog ulja i par zrna morske soli. Na vrh stavite prepečeni kruh premazan maslinovim uljem.

Energetska vrijednost:

641

Ostali recepti

Tjestenina s piletinom i mozzarellom
Losos u marinadi od meda i đumbira
Juha od peršina i korijandra
Smoothie s kikiriki maslacem
Muffini sa šunkom
Debele palačinke
Omlet s dimljenim lososom (dijeta 5 faktora)
Kolač s jagodama i čokoladom
© 2024 Zdravi recepti