Čokoladni cheescake

Kolač od sira i čokolade s tankim biskvitom.

Čokoladni cheescake

01:30

Sastojci:

Priprema

Kekse sameljite, a zatim dodajte maslac i kakao. Dobro izmiješajte dok se keksi ne navlaže. Biskvit rasporedite na dno lima za pečenje i stavite u zamrzivač.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Rastopite čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.

Miksajte krem sir da ga omekšate, a zatim dodajte šećer i gustin. Sve dobro izmiksajte. Dodajte cijela jaja, a zatim žumanjke i kiselo vrhnje. Na kraju dodajte kakao otopljen u toploj vodi i rastopljenu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Izvadite biskvit iz zamrzivača i preko njega stavite smjesu za punjenje. Pecite na 110°C 25 minuta.

Za glazuru, pomiješajte rastopljenu sjeckanu čokoladu, vrhnje za šlag i med. Prelijte preko ohlađenog kolača.

Ostali recepti

Smoothie od kakaa, banane i badema
Rižoto s koprivom
Juha od batata i jabuke
Kolač s jabukama s glazurom za dijabetičare
Pivski kruh
Sočne čokoladne kocke
Riba s povrćem
Smoothie od jagoda i banana
© 2024 Zdravi recepti