Kolač od sira i čokolade s tankim biskvitom.
Sastojci:
Kekse sameljite, a zatim dodajte maslac i kakao. Dobro izmiješajte dok se keksi ne navlaže. Biskvit rasporedite na dno lima za pečenje i stavite u zamrzivač.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Rastopite čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.
Miksajte krem sir da ga omekšate, a zatim dodajte šećer i gustin. Sve dobro izmiksajte. Dodajte cijela jaja, a zatim žumanjke i kiselo vrhnje. Na kraju dodajte kakao otopljen u toploj vodi i rastopljenu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Izvadite biskvit iz zamrzivača i preko njega stavite smjesu za punjenje. Pecite na 110°C 25 minuta.
Za glazuru, pomiješajte rastopljenu sjeckanu čokoladu, vrhnje za šlag i med. Prelijte preko ohlađenog kolača.