Tikvice nikada nisu bile tako sočne i ukusne!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 20 x 30 cm.
Dobro izmiješajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom i uljem. Dodajte jaja i još jednom dobro izmiješajte.
Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, kavu i kakao.
Žlicu po žlicu dodajte smjesu s brašnom u smjesu sa maslacem, naizmjence dodajući i grčki jogurt (ili kiselo vrhnje). Dobro izmiješajte i dodajte čokoladu.
Sve sastojke dobro izmiješajte i dodajte naribane tikvice. Još jednom dobro izmiješajte.
Stavite tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta.
Izvadite kolač iz pećnice i prekrijte čistom kuhinjskom krpom. Ostavite kolač da se u potpunosti ohladi prije stavljanja glazure.
Za glazuru, pomiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljenu čokoladu i kakao prah. Dobro izmiješajte i dodajte žlicu po žlicu mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Stavite glazuru na ohlađen kolač. Držite u hladnjaku prije rezanja i posluživanja.