Čokoladna torta

Sočna i čokoladna, ova torta će vas odmah zavesti!

Čokoladna torta

01:00

Sastojci:

Glazura

Priprema

Zgrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Pomiješajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte. Dodajte vruću kavu i lagano izmiješajte. Tijesto će biti prilično tekuće. Stavite ga u kalup za pečenje.

Pecite oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Maslac i čokoladu istopite na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi. Prelijte preko ohlađenog kolača.

Biskvit prerežite na pola. Jednu polovicu premažite čokoladnom glazurom. Stavite drugu polovicu i ponovite. Ostatak torte premažite glazurom. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Ostali recepti

Kruh od banane i oraha
Čokoladni mousse s malinama (GI dijeta)
Tjestenina s kremastim pestom od avokada
Smoothie od banane i kokosa
Pečeni slatki krumpir s kuminom
Kajgana s lososom
Sladoled od jagoda od samo 3 sastojka
Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom
© 2024 Zdravi recepti