Sočna i čokoladna, ova torta će vas odmah zavesti!
Sastojci:
Zgrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.
Pomiješajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte. Dodajte vruću kavu i lagano izmiješajte. Tijesto će biti prilično tekuće. Stavite ga u kalup za pečenje.
Pecite oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Maslac i čokoladu istopite na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi. Prelijte preko ohlađenog kolača.
Biskvit prerežite na pola. Jednu polovicu premažite čokoladnom glazurom. Stavite drugu polovicu i ponovite. Ostatak torte premažite glazurom. Držite u hladnjaku do posluživanja.