Čokoladna torta

Sočna i čokoladna, ova torta će vas odmah zavesti!

Čokoladna torta

01:00

Sastojci:

Glazura

Priprema

Zgrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Pomiješajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte. Dodajte vruću kavu i lagano izmiješajte. Tijesto će biti prilično tekuće. Stavite ga u kalup za pečenje.

Pecite oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Maslac i čokoladu istopite na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi. Prelijte preko ohlađenog kolača.

Biskvit prerežite na pola. Jednu polovicu premažite čokoladnom glazurom. Stavite drugu polovicu i ponovite. Ostatak torte premažite glazurom. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Ostali recepti

Jesenski kolač
Talijanska uskrsna pogača
Tjestenina sa špinatom i posnim sirom
Smoothie za mršavljenje od bobičastog voća
Tost s ricottom i kruškama
Čokoladni banana smoohie
Njoki s vlascem i mladim lukom
Slatki doručak
© 2024 Zdravi recepti