Čokoladna torta u tri sloja

Raskošna čokoladna poslastica!

Čokoladna torta u tri sloja

01:30

Sastojci:

Glazura
  • 400 g rastopljene tamne čokolade
  • 250 g omekšanog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite okrugli lim za pečenje.
     
    Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
     
    Maslac i šećer miksajte najmanje 1 minutu. Dodajte vanilin šećer i jedan po jedan žumanjak. Dodajte brašno i mlaćenicu.
     
    U zasebnoj zdjeli, istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Dodajte bjelanjke u smjesu i sve dobro izmiješajte.
     
    Pecite oko 1 sat.

    Miksajte maslac dok ne postane kremast. Dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte. Dodajte rastopljenu čokoladu.

    Izrežite kolač u tri sloja. Svaki sloj premažite glazurom i slažite jedan na drugi. Cijelu tortu premažite tankim slojem glazure. Spremite tortu u hladnjak do posluživanja.

    Ostali recepti

    Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom
    Tjestenina s pancetom i graškom
    Zapečena pileća prsa sa češnjakom i bosiljkom
    Slatki kruh
    Kuhano vino s narančom i đumbirom by Gordon Ramsey
    Salata od šampinjona
    Nutella kocke
    Salata od tjestenine, brokule, jaja i sjemenki suncokreta
    © 2024 Zdravi recepti