Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 23 cm.
Brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sol dobro izmiješajte. Dodajte jaja, mlaćenicu i rastopljeni maslac. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vruću kavu i dobro izmiješajte.
Tortu pecite oko 25 minuta. Neka se ohladi u potpunosti prije vađenja iz kalupa.
Uzmite sladoled iz zamrzivača nekoliko minuta prije rezanja torte. Tortu prerežite horizontalno i donji dio vratite u kalup. Namažite biskvit sladoledom i prekrijte drugom polovicom biskvita. Ako je moguće, držite tortu u zamrzivaču 24 sata.
Sljedeći dan pripremite glazuru od čokolade. Vrhnje kuhajte dok ne prokuha. Uklonite s vatre i dodajte sjeckanu čokoladu i maslac. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješajte dok se ne otope.
Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom. Pospite sjeckanim bademima prije posluživanja.