Čokoladna torta sa dva biskvita

Raskošna torta neobičnog izgleda!

Čokoladna torta sa dva biskvita

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje promjera 20 cm.

Rastopite bijelu i tamnu čokoladu zasebno.

Pomiješajte sve sastojke osim kave i vanilije. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio dodajte kavu i rastopljenu tamnu čokoladu, a u drugi dio vaniliju i rastopljenu bijelu čokoladu. Dobro izmiješajte i svaki biskvit pecite oko 25 minuta.

Zagrijte vrhnje i dodajte tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se zgusne i ohladi.

Razrežite svaki biskvit na pola i naizmjenično slažite jedan tamni i jedan svijetli biskvit. Tortu premažite glazurom i poslužite.

Energetska vrijednost:

567

Ostali recepti

Pijana čokoladna torta
Piletina sa šparogama i mrkvom
Piletina u umaku s rajčicama
Odresci tune s povrćem
Meksički nacho složenac
Složenac od ječma i boba
Leptirići s patlidžanima
Pikantno pečeno povrće i leća
© 2024 Zdravi recepti