Čokoladna torta s pireom od naranče

U ratu i ljubavi sve je dopušteno. Dodali bi u to i u čokoladne torte. Kombinacija voća i čokolade nikome nije nepoznata, a danas vam donosimo našu najdražu - naranča + čokolada.

Čokoladna torta s pireom od naranče Izvor slike: Nina Mrvica – Bake me by Nina

02:15

Sastojci:

Biskvit

 

 

Čokoladni ganache

 

Priprema

  1. Cijele naranče stavite kuhati u vodu. Kuhajte ih sat i 15 minuta.
  2. Nakon pola sata promijenite vodu kako bi uklonili gorčinu koju su naranče pustile.
  3. U međuvremenu pećnicu ugrijte na 180° i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 - 26 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite i pobrašnite.
  4. Kada su naranče kuhane, izvadite ih iz vode i pustite da se malo ohlade.
  5. U zasebnoj posudi mikserom izradite preostale sastojke počevši od jaja, šećera i na posljetku Letifico orahovog brašna.
  6. Naranče prepolovite, izvadite im koštice pa ih usitnite štapnim mikserom u pire. Dodajte ih smjesi jaja i orahova brašna.7
  7. Špatulom sjedinite sve sastojke i prebacite ih u pripremljen kalup. Zatim špatulom izravnajte gornji sloj torte i stavite je u pećnicu na 40 - 45 minuta, odnosno dok test čačkalicom ne pokaže da je torta pečena.

Za to vrijeme napravite čokoladni ganashe

  1. Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja (neka ne prokuha). Čokoladu izlomite na manje komadiće.
  2. Vrhnje prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
  3. Ganache prelijte preko torte, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak.
  4. Torta se treba hladiti najmanje 4 - 6 sati, a ja savjetujem da je ostavite preko noći.
  5. Tortu ukrasite komadićima naranče, orašastih plodova ili po želji.

Dobar tek!

Ostali recepti

Zobene pahuljice s bobičastim voćem
Velike čokoladne kocke
Varivo od kupusa i slanine
Keksi s čokoladom i lješnjacima
Kremasti složenac od tune i tjestenine
Smoothie od jagoda i bučinih sjemenki
Puretina i umak od rajčice
Sočna torta s mandarinama
© 2024 Zdravi recepti