U ratu i ljubavi sve je dopušteno. Dodali bi u to i u čokoladne torte. Kombinacija voća i čokolade nikome nije nepoznata, a danas vam donosimo našu najdražu - naranča + čokolada.
200 g Letifico orahovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
200 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
2 žličice praška za pecivo
40 g čokolade u prahu
Čokoladni ganache
250 g tamne čokolade
250 ml vrhnja za šlag
Priprema
Cijele naranče stavite kuhati u vodu. Kuhajte ih sat i 15 minuta.
Nakon pola sata promijenite vodu kako bi uklonili gorčinu koju su naranče pustile.
U međuvremenu pećnicu ugrijte na 180° i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 - 26 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite i pobrašnite.
Kada su naranče kuhane, izvadite ih iz vode i pustite da se malo ohlade.
U zasebnoj posudi mikserom izradite preostale sastojke počevši od jaja, šećera i na posljetku Letifico orahovog brašna.
Naranče prepolovite, izvadite im koštice pa ih usitnite štapnim mikserom u pire. Dodajte ih smjesi jaja i orahova brašna.7
Špatulom sjedinite sve sastojke i prebacite ih u pripremljen kalup. Zatim špatulom izravnajte gornji sloj torte i stavite je u pećnicu na 40 - 45 minuta, odnosno dok test čačkalicom ne pokaže da je torta pečena.
Za to vrijeme napravite čokoladni ganashe
Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja (neka ne prokuha). Čokoladu izlomite na manje komadiće.
Vrhnje prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
Ganache prelijte preko torte, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak.
Torta se treba hladiti najmanje 4 - 6 sati, a ja savjetujem da je ostavite preko noći.
Tortu ukrasite komadićima naranče, orašastih plodova ili po želji.