Čokoladna torta sa slatkim preljevom od kokosa i oraha!
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje i pospite brašnom.
Čokoladu rastopite na pari. Pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu.
Pomiješajte kavu i mlaćenicu.
Maslac istucite dok ne postane gladak i kremast. Dodajte šećer i nastavite miksati. Dodajte jaja, jedno po jedno uz miješanje. Dodajte ekstrakt vanilije.
Dodajte kavu i mlaćenicu u mješavinu s brašnom. Dobro izmiksajte. Dodajte rastopljenu čokoladu i sve izmiješajte.
Pecite oko 30 do 35 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi, oko 20 minuta. Prerežite biskvit na 3 dijela i ostavite da se potpuno ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite orahe 8 do 10 minuta ili dok lagano ne posmeđe. Izvadite iz pećnice i nasjeckajte kada se ohlade.
Pomiješajte šećer, vrhnje, žumanjke, maslac i sol. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kada smjesa počne kuhati uklonite ju s topline. Umiješajte sjeckane orahe, kokos i ekstrakt vanilije. Neka se ohladi.
Stavite jedan dio kolača i namažite trećinom glazure. Stavite drugi dio kolača i premažite glazurom Zatim stavite treći dio kolača i vrh namažite preostalom glazurom.