Osvježavajuća poslastica kojoj nećete moći odoljeti!
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Tri kalupa za torte promjera 20 cm namastite maslacem i pospite kakaom u prahu. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte kakao u prahu, espreso i kipuću vodu. Miješajte dok ne postane glatko i ostavite da se malo ohladi. Zatim umutite kiselo vrhnje i vaniliju. Stavite na stranu.
Električnim mikserom istucite maslac oko 1 minutu. Postupno dodajte šećer i miksajte na srednje jakoj brzini 2 do 3 minute. Dodajte jaja, jedno po jedno.
Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Lagano ih dodajte u smjesu s kiselim vrhnjem. Miksajte na laganoj brzini. Ravnomjerno podijelite tijesto u tri kalupa za tortu. Pecite oko 30 minuta. Pustite da se ohlade.
Krema
Slatko vrhnje i ¼ šećera u prahu miksajte na srednje jakoj brzini dok ne dobijete čvrst snijeg.
U posebnoj posudi miksajte maslac i kikiriki maslac na srednje jakoj brzini oko 1 minute. Dodajte preostali šećer u prahu i prvo miksajte na laganoj brzini, a zatim polako povećavajte brzinu. Dodajte ekstrakt vanilije i miksajte velikom brzinom oko 5 minuta. Dodajte oko trećine šlaga u glazuru s kikiriki maslacem. Miksajte na laganoj brzini, a zatim dodajte preostali šlag.
Vrh svake torte namažite kremom i poslažite jednu na drugu. Zatim namažite tortu sa strane. Stavite u zamrzivač na 30 minuta, a zatim poslužite.