Čokoladna torta s malinama

Brza i lagana za pripremu, ova ukusna torta će osvojiti vaše nepce.

Čokoladna torta s malinama

01:00

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20 cm.

Pomiješajte brašno, sol, mljevene bademe i lješnjake.

Rastopite maslac i čokoladu na laganoj vatri. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.

Miksajte jaja dok ime se volumen ne udvostruči. Dodajte šećer i vanilin šećer, i miksajte još 5 minuta. Polako dodajte smjesu čokolade i maslaca. Dobro izmiješajte i dodajte smjesu s brašnom.

Tijesto podijelite u kalupe za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi.

Maline usitnite blenderom i umiješajte u marmeladu. Premažite jedan biskvit i preklopite drugim.

Kada slatko vrhnje prokuha, dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Premažite tortu glazurom i držite ju u frižideru do posluživanja.

Ostali recepti

Rezanci s puretinom i mahunama u hoisin umaku
Pečena purica s citrusima
Smoothie od jagoda i zobi
Losos u umaku od meda i naranče
Ružičasto osvježenje
Kajgana sa zobenim pahuljicama
Brownies
Složenac od piletine i krumpira u umaku od krastavaca
© 2024 Zdravi recepti