Čokoladna torta s lješnjacima

Čokoladna torta punjena nadjevom od lješnjaka i prelivena čokoladom.

Čokoladna torta s lješnjacima

04:00

Sastojci:

Priprema

Biskvit

Brašno, šećer, sol i kakao pomiješajte i dodajte maslac. Zatim dodajte žumanjak i sve zajedno izmiksajte. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Izvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini na 3mm debljine. Stavite u pobrašnjeni lim za pečenje i pecite 15 minuta.

Punjenje

Šećer pomiješajte s 30ml vode i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer otapa. Karamelu ostavite da se ohladi 8 do 10 minuta i umiješajte lješnjake. U blenderu izmiješajte smjesu. Zagrijte vrhnje, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Dok je još toplo dodajte smjesu u s lješnjacima. Prelijte preko biskvita i ostavite da odstoji u frižideru 90 minuta.

Krema

Pomiješajte vrhnje i mlijeko i kuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte tamnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Prelijte preko ohlađene torte i vratite u frižider na sat vremena.

Ostali recepti

Lazanje sa bešamelom
Tjestenina s brokulom i piletinom
Tortilje s medom, piletinom i češnjakom
Smoothie od jabuka i malina za mršavljenje
Pita od špageta
Ražnjići od tikvica i breskve
Lagani kolač od limuna
Kolač od kokosa i borovnica
© 2024 Zdravi recepti