Zdravi recepti
Čokoladna torta s kruškama
Ukusna čokoladna torta sa lješnjacima i sočnim kruškama!
Izvor slike: Depositphotos
01:00
Deserti
CentarZdravlja - Čokoladna torta s kruškama
Sastojci:
85g maslaca
85g šećera
85g tamne čokolade bez glutena
1 žlica rakije
3 jaja
85g mljevenih lješnjaka
4 oguljene i prepolovljene kruške
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Lim za pečenje promjera 25 cm obložite papirom za pečenje. Papir namastite maslacem i pospite šećerom.
Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Umiješajte rakiju i ostavite da se ohladi.
Umutite žumanjke sa šećerom. Dodajte čokoladu i mljevene lješnjake.
Istucite bjelanjke. Polako umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu.
Stavite smjesu u lim za pečenje.
Kruške stavite na vrh.
Pecite 40 minuta.
Ostali recepti
Domaći jabučni ocat
Smoothie od mrkve, peršina i banane
Kremasta juha od kukuruza
Arroz con pollo
Smoothie bogat vitaminom C
Smoothie za mršavljenje i ravan trbuh
Smoothie od cimeta i zobi
Krpice sa zeljem
© 2024 Zdravi recepti