Sočna i ukusna torta koja će vas osvojiti.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Tikvice naribajte i ostavite da stoje sa strane na papirnatom ručniku.
U velikoj zdjeli mikserom izmiješajte šećer i maslac. Dodajte jaja i vanilin šećer i miješajte dok smjesa ne postane kompaktna i glatka. Dodajte sodu bikarbonu i limun i dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i prstohvat soli. Smjesu od kakaa polagano usipajte u smjesu od jaja i neprestano polako i lagano miješajte.
Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte. Na kraju dodajte tikvice i lagano promiješajte.
Tijesto stavite u pripremljeni lim i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi.
U međuvremenu istucite slatko vrhnje. Biskvit prerežite na dva dijela. Jednu polovicu obilato premažite vrhnjem, stavite drugu i nju također premažite vrhnjem. Pospite malinama i držite u hladnjaku 1 sat prije posluživanja.