Čokoladna torta bez brašna

Teško ćete joj odoljeti!

Čokoladna torta bez brašna

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20 cm.
  2. Zagrijte čokoladu i maslac dok se ne rastope. Dodajte šećer i mljevene bademe, i dobro promiješajte. Umiješajte žumanjke.
  3. Bjelanjke miksajte s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst snijeg. Polako dodajte bjelanjke u smjesu sa čokoladom i dobro izmiješajte.
  4. Pecite oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi u potpunosti.
  5. Slatko vrhnje kuhajte na laganoj vatri. Dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Prelijte preko ohlađene torte.

Ostali recepti

Juha od brokule i muškatnog oraščića za brži metabolizam
Čili tagliatelle sa smokvama
Mediteranska salata od tune
Tjestenina s keljom i ricottom
Losos u marinadi od naranče i meda
Košarice punjene smokvama i sirom
Smoothie od kruške i đumbira
Smoothie od badema i čokolade
© 2024 Zdravi recepti