Čokoladna simfonija

Čokoladna torta s preljevom od čokolade. Tko bi joj odolio!

Čokoladna simfonija

02:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.
  2. Stavite šećer, mlijeko i maslac u lonac za kuhanje. Dodajte kakao i sodu bikarbonu i zagrijte. Miješajte dok smjesa ne bude glatka, ali neka ne prokuha. Stavite na stranu 5 minuta da se ohladi malo.
  3. Brašno, prašak za pecivo i jaja dobro izmiješajte. Dodajte smjesu s kakaom. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i uklonite mjehuriće zraka ako se pojave. Pecite u zagrijanoj pećnici 45 do 55 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
  4. Da bi napravili čokoladnu glazuru, pomiješajte šećer u prahu i kakao. Dodajte maslac i vodu, te miješajte do smjesa ne postane glatka. Ravnomjerno razmažite glazuru na vrh torte. Ostavite oko 50 minuta ili dok se glazura ne stvrdne.

Ostali recepti

Piletina s limunom i rižom
Punjena jaja
Dip od graha, slanutka i sjemenki bundeve
Cheesecake s preljevom od brusnica
Sok od cikle i đumbira
Salata od celera s pršutom
Bourbon losos
Pizza sa špinatom i gorgonzolom
© 2024 Zdravi recepti