Čokoladna rolada

Roladu možete poslužiti uz voće po izboru.

Čokoladna rolada

01:00

Sastojci:

Krema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 22cm x 33cm.
 
Stavite jaja, šećer i vanilin šećer u veliku zdjelu i miješajte mikserom oko 5 minuta. Ulje i mlijeko lagano umiješajte žlicom. Polako umiješajte brašno, kakao i sol. Pazite da ne ostanu grudice.

Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta.

Papir za pečenje pospite kakaom. Kada biskvit izvadite iz pećnice, odmah ga stavite na papir za pečenje. Smotajte biskvit u roladu i stavite da se hladi.

Šećer, med i vodu kuhajte na laganoj vatri. Miješajte i kuhajte dok se šećer ne istopi.

Bjelanjak miksajte dok ne dobijete snijeg. Polako dodajte sirup od šećera i miksajte oko 5 do 10 minuta, dok se smjesa ne ohladi. Dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.

Pažljivo odmotajte biskvit i preko njega razmažite kremu. Pospite kakaom, zamotajte i držite u hladnjaku do posluživanja.

Ostali recepti

Napitak od zelenog čaja i papra
Salata od špinata s jajima i hrskavom slaninom
Sirup od luka i meda za ublažavanje kašlja
Čokoladni lava kolačići
Ukiseljene tikvice
Tjestenina u umaku od kelja
Azijski losos
Juha od bundeve i slanine
© 2022 Zdravi recepti